piątek, 20 czerwca 2014

Blondie Cytrynowe


Bardzo cytrynowe kwadraciki, strukturą przypominają Brownie.
Najlepiej smakują polane lukrem.

Składniki (na 16 porcji; blaszkę 10cmx30cm):
  • 60g margaryny
  • 120g cukru
  • 1 jajko
  • 30g soku z cytryny
  • skórka otarta z 1/2 cytryny
  • 70g mąki
  • szczypta soli

Przyrządzenie:
  • Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajko, sok i skórkę z cytryny i utrzeć na gładką masę.
  • Dodać mąkę z solą i wymieszać do połączenia składników.
  • Gotowe ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piec w temperaturze 180ºC przez ok. 20 minut.


Kalorie:
100g = 361,24 kcal
1 kawałek = 68,18 kcal
całość = 1090,95 kcal